TANKA TOPLOTNA IZOLACIJA ISOLINE

Tanka toplotna izolacija ISOLINE je namenjena za toplotno izolacijo vseh vrst objektov. Toplotna izolacija ISOLINE se lahko uporablja za izoliranje tal, sten, stropov, strehe. Največkrat se uporablja kot toplotna izolacija za tla pod talnimi oblogami ali pa se namesti v estrih. Uporabna je s talnim gretjem ali brez . Ker je toplotna izolacija zelo tanka 0,5mm se lahko namesti direktno pod suho montažno talno oblogo in tako nadomesti klasično peno zelene barve. Lahko se uporabi pri izolaciji sten ali stropov tako, da se namesti v suho montažne sisteme. Tanka izolacija deluje tudi kot para prepustna folija. Praktična uporaba izolacijske pene ISOLINE je tudi za izolacijo streh, saj je izredno tanka in ne zavzema veliko prostora. V zimskih časih tanka toplotna izolacija preprečuje toplotne izgube. V poletnih mesecih pa preprečuje vdor vročega zraka v bivalni prostor. Tanka toplotna izolacija je namenjena predvsem za preprečevanje izgub sevalne toplotne energije.

SESTAVA TANKE TOPLOTNE IZOLACIJE ISOLINE

Tanka toplotna izolacija je sestavljena iz treh plasti 2x zunanja aluminijasta folija, ki preprečuje sevalne toplotne izgube in pa v sredini polietilenska pena, ki je napolnjena z zračnimi mehurčki, ki preprečujejo konvekcijske izgube. Če primerjamo toplotno prevodnost izolacije ISOLINE je enaka kot bi primerjali 7cm TERVOL ali 10cm »STIROPOR«. Tanka izolacija prepreči toplotne izgube.

Za lažjo predstavo kako toplotna izolacija preprečuje izgubo toplote si lahko predstavljamo 2 slojna kvalitetno zastekljena okna na katerih je (odzunaj in odznotraj) nameščena aluminijasta folija, ki odbija sevalno toploto. Tanka izolacija ISOLINE ni škodljiva, se ne drobi in praši je brez vonja in ne draži oči ter pljuč , kar pomeni, da bi nameščanju ne nastaja dodaten prah.

NAČIN UPORABE IZOLACIJE ISOLINE


Toplotna Izolacija ISOLINE se preprosto namesti in uporabi v vseh fazah gradnje ali obnove. Ker je izredno tanka je uporaba izolacije mogoča na vseh mestih. Izolacija se reže s škarjami ali tapetnim nožem in se enostavno namešča saj se upogiba in se lahko enostavno pritrdi med aluminijaste ali lesene profile, tanka izolacija se lahko pritrdi tudi s pnevmatsko pištolo na sponke ali pa se preprosto zalepi.


NAČIN PAKIRANJA TANKE TOPLOTNE IZOLACIJE ISOLINE

Tanka toplotna izolacija je pakirana v večjih rolah v kateri je 60m2 izolacije. Široka je 120cm. V roli je 60m tanke izolacije, ki tehta 11kg.