IR OGREVANJE – ZAKAJ SE SPLAČA?

Ljudje, ki želijo v svojem domu spoznati IR ogrevanje se ni treba odpovedati obstoječemu ogrevalnemu sistemu. IR paneli lahko dopolnijo vaš ogrevalni sistem. V nekaterih primerih določena soba zahteva dodaten vir toplote. V drugih primerih, lahko izklopimo obstoječi grelni sistem in uporabi samo IR ogrevanje v prostorih kjer se zadržujemo. V obeh primerih bo panelno ogrevanje pomagale rešiti težave, povezane s pridobivanjem pravilne temperature.

Kdaj je vredno razmisliti o dodatnem ogrevanju prostora z IR paneli?

Vsekakor se splača razmisliti za vse prostore, kjer zaradi puščajočih oken ali
slabe toplotne izolacije nastanejo znatne toplotne izgube iz obstoječega ogrevalnega sistema. Prostor, v katerem bo bival majhen otrok, bomo morda potrebovali dodaten vir toplote. Novorojenčki potrebujejo nekoliko višjo temperaturo kot odrasli, zato je vzdrževanje ustrezne in stalne
temperature v takšnih razmerah pomembno za zdravje otroka. IR ogrevanje je smiselno vgraditi tudi za prehodna obdobja, ogrevanje . IR ogrevanje v kopalnici se zelo dobro odnese v prehodnih obdobjih, ko še ni zagnan grelni sistem.

To so eni iz med mnogih vzrokov zakaj je vredno vgraditi IR ogrevanje , panelno ogrevanje.

IR ogrevanje samo doma?


Dodatne grelne naprave so lahko koristne, na primer v pisarnah
V tem primeru se bodo IR paneli izkazali za koristne, če želimo ogreti pisarne ali kot točkovno panelno ogrevanje. Podobno je z ogrevanjem delavnice, dvoranami ali restavracijami z zunanjo teraso. Za te primere lahko uporabimo IR panele za industrijo, ki delajo na višjem temperaturnem nivoju. V vsakem od teh prostorov ni treba vsakič ogrevati celotnega prostora. Po drugi strani pa obstoječi ogrevalni sistemi v takšnih primerih včasih ne zadostujejo in v kratkem času ne morejo ogreti prostorov.

Zakaj so IR paneli primerni za ogrevanje?

IR paneli imajo več lastnosti, zaradi katerih izstopajo med grelnimi sistemi. Najprej je treba omeniti, da so infrardeči paneli (INFRARDEČA TOPLOTA) narejeni tako, da oddajajo skoraj 100°C, kar pomeni, da jih lahko namestimo v vse vrste prostorov saj bodo dobro ogreli in vzdrževali temperaturo. Prednost je tudi montaža IR panelov , saj je enostavna in za delovanje ne potrebujemo vode, cevi kot pri klasičnem centralnem, vodnem ogrevanju. IR paneli so na elektriko zato potrebujemo
dovod elektrike. Tudi večjih gradbenih posegov ne rabimo delati za IR ogrevanje IR panele, saj se enostavno namestijo s 4 vijaki.

Leave a Comment